Ingebo hagar

Publicerad 2014-01-22 14:50:00 i

 
Om Ingebo hagar ekonomisk förening
Den 24 maj 2011 bildades den ekonomiska föreningen Ingebo Hagar av fem landsbygdsentusiaster. Målet med föreningens verksamhet är att utgöra en bas för en rad verksamheter som bedrivs med utgångspunkt i KRAV, FSC och PEFC certifierat jord- och skogsbruk samt ekologisk djurhållning i byn Ingebo. Strävan är att utveckla hela byn, och allt den har att ge, till att utgöra en bas för en mångfald av verksamheter och människor. Tillsammans kan man åstadkomma mycket och få lust och arbetsglädje på köpet. Kretsloppstänkandet är vår ledstjärna och en hållbar framtid vårt mål! Idag finns ekocaféet, vilket utgör hjärtat i byn. Kring detta bedrivs också öppen gård med smådjur, liten gårdshylla med försäljning av här- och närproducerat, Tant Agnes pensionat och vandringsleder i skog- och hagmark. Ingebo by ligger strax söder om Vimmerby i Småland.

Om oss
Familjen Lindelöf
På gården bor Kristina Lindelöf (11:e generationen) tillsammans med sina tre döttrar Maria, Jenny, Lovisa och sambon Niklas. I huset bor också hundarna Charlie och Eddie. På gården bor även gotlandsfår, myskankor, höns, kaniner och katter.

Familjen Pommerenke
Hans och Susanne Pommerenke står för verksamheten i Ekocaféet med erfarenhet från restaurang-branschen i södra Tyskland. Även deras fyra barn Nina, Bianka, Janis och Kim hjälper till i caféet. Susanne odlar egna grönsaker, örter och blommor till verksamheten.

Besök vår hemsida för mer information:
www.ingebohagar.se

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela