Tankarna

Publicerad 2014-10-02 13:28:41 i Allmänt,

 
Medan jag går den stora vandringsleden här i Ingebo, vilket jag gör framförallt nu när skogen visar sig mer och mer i alla sina vackraste färger, går mina tankar egna vägar. Här i Ingebo har det blivit tystare. Man har lite mer tid och jag tittar tillbaka hur vår sommarsäsong i cafeèt har varit. Vi har haft en bra sommar med många soliga och varma dagar och många gäster. Ja, det var jätte roligt. Hela familjen jobbade ihop och vi hade superbra personal som hjälpte till. Men hur blir det i framtiden? Eller rättare sagt, hur blir det resten av året? Hur ska vi klara det? När vi startade cafèverksamheten för 4 år sedan hade vi många visioner. Vi ville skapa en plats för möten, en samlingspunkt. Vi tänkte kretsloppstankar och det innebär mycket mer. Visionerna finns fortfarande men vi har också lärt oss att allt tar sin tid, framförallt här på landet. Cafèbyggnaden är nästan färdig och vi har också byggt vårt växthus och lite odlingsland med visningsträdgård.
Vår dotter Bianka har lyckats att skriva en bok om Ingebo Hagars Ekocafè och Kristina har med hjälp av sitt mansgäng "Svenijö", Lena och Wanja, skapat fyra underbara vandringsleder. 
Andreas och Birte ett ung par med två barn som har tillkommit till Ingebo har börjad att bygga en ny gårdsbutik. 

Ofta ställer vi oss frågan: Vart är vi på väg? Man måste komma ihåg sin inre kompass ibland. Hur var det vi skulle göra, vilka var de drömmar vi hade?

 Vi vill så gärna fortsätta med att ha öppet året rund, minst på lördagar och söndagar. Sedan tänkte vi att vi vill utveckla oss lite mer och öppna cafèet för olika grupper som t.ex. små konferenser, kurser eller varför inte en yogakurs eller någonting med barn eller seniorer eller både och. 
Nu har jag öppnat cafèt på tisdagar för att ha "Kreativcafé" från 18.00-20.00 som alle tycker är jätte roligt.
 Vi vill också ha julbord och gästkokar i köket, mer marknader som våran Adventsmarknad som är den 29. november 2014 eller kanske ni har en bra idè! Kom gärna med förslag! 

Det är vi alla som bestämmer hur det ska bli här på landet. Vi bestämmer efter efterfrågan vårt utbud. Jag tycker det är jätte tråkigt att Vimmerby är så tomt efter sommaren, ibland känns det som om allt liv är borta efter turistsäsongen. Om vi bara handlar på "nätet" eller åker till stora städer för att handla, så stänger kanske mer och mer affärer här hos oss. Vi vill i alla fall inte bara vara en verksamhet för turister. Vi vill kunna utveckla oss och vara här, framförallt för de som har bestämt sig för att bo här på landet. 

Jag är jätte tacksam för möjligheten att få jobba här i Ingebo och skapa en mötesplats och att jag fått träffa så många fina människor genom dessa 4 år. Det är också ni som hjälpe till att allt detta är möjligt. Om inte ni finns som kommer hit, finns inte vi heller. 

Det viktigaste är att aldrig sluta drömma. Det gör vi inte, vi har många drömmar kvar. Hälsningar Susanne

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela